forums

גישור: מניעת סכסוך במשפחה

ענייני ירושה, מועד המעבר לבית אבות, שילוב ילדים בעסק המשפחתי - כדאי להתגבר על המחלוקות הצפויות מבעוד מועד
 
גישור: מניעת סכסוך במשפחה

מאת: עו"ד יונתן זלינגר, מגשר

הגיל השלישי מזמן לא פעם, ליחיד ולתא המשפחתי המורחב, שינויים משמעותיים. שינויים אלו יכולים להשפיע מהותית על חייהם של בני המשפחה ולעורר שאלות מורכבות בעלות פוטנציאל להיווצרות מתחים, תסכולים וסכסוכים קשים, בחיי המשפחה בהווה ובעתיד, ולערער את שלמות התא המשפחתי, החיוני לכל אחד מאיתנו.

התמודדות עם שינויים אלו בסיוע של מגשר שהוא צד שלישי מקצועי וניטרלי, שיסייע לבני המשפחה להתמודד עם סיטואציות מורכבות אלו תוך תכנון ומחשבה קדימה, באמצעות דיאלוג רחב ופתוח באשר לרצונות, לצרכים ולאפשרויות של כל אחד מבני המשפחה, יכולה לסייע ולמנוע סכסוכים מיותרים. מניעת הסכסוך מושגת על ידי יצירת מרחב תמרון רחב לגיבוש פתרונות מגוונים הנותנים מקום לצרכים ולרצונות של כלל בני המשפחה והמפחיתים באופן משמעותי את הסכנה להיקלע לסכסוכים משפחתיים בהווה ובעתיד.

הגישור המניעתי, מייצג התפתחות בתפיסת תפקידו של תהליך הגישור ככלי לגיבוש הסדרים מיטיבים שכאלו, באמצעות התאמת שיטות הגישור מכלי ליישוב סכסוכים לכלי לפתרון מצבים בעלי פוטנציאל קונפליקטואלי קיים או עתידי ומניעתם, עוד טרם הגעה למצב של סכסוך.

ככלל, הגישור כיום מתפתח ומתרחב לתחומים רבים של חיינו, חלק מהתפתחות זו הצמיחה את הגישור המניעתי. ייחודו של הגישור המניעתי בכך שהוא מפגיש צדדים לא לצורך פתרון סכסוך קיים, אלא לצורך קיום דיאלוג מקדים על מנת לגבש הבנות וכללים שימנעו מחלוקות עתידיות. פעולה מקדימה שכזו מאפשרת הידברות ממקום של שיתוף והבנה תוך שמירה על זכויותיהן האוטונומיות של המעורבים בהליך ובפרט של בני הגיל השלישי, ללא המטען הרגשי והחשדנות המתלווים למערכות היחסים בעת סכסוך פעיל.

הגיל השלישי: פוטנציאל לקונפליקט

• רצונו של הורה לדאוג במסגרת צוואתו לבן משפחה בעל צרכים מיוחדים היוצרת חלוקה בלתי שיוויונית בין כלל היורשים

• החלטות הקשורות לטיפול רפואי מיידי או עתידי שיינתן להורה בעת הצורך

• חלוקת האחריות בתוך המשפחה לטיפול ודאגה להורה

• ההתנהלות הכספית של המשפחה בקשר עם צרכיו של ההורה

• עתידו של עסק משפחתי בעת חילופי דורות

• עניינים הנוגעים לחלוקת הרכוש המשפחתי לאחר פטירת ההורה

• נושאי אפוטרופסות לרכוש ולגוף – מתי ואת מי ממנים וכיצד ימומשו סמכויות האפוטרופוס לאחר המינוי

• החלטה להעתיק את מקום המגורים של ההורים מביתם לדיור מוגן או לבית אבות

• נושאים הקשורים במימוש רצונו של ההורה לסיים את חייו על פי תפיסת עולמו בעתיד - צוואה בחיים, סידורי קבורה וכדומה

יתרונות הגישור המניעתי


הליך הגישור הוא הליך המוסדר בחוק בתי המשפט ובתקנות. ככלל, גם הגישור המניעתי שם את הצדדים במרכז והמגשר הוא איש מקצוע ניטרלי ובלתי תלוי הנעדר סמכות לכפות פתרון על הצדדים. ההליך תכליתי וממוקד ועוסק בהגדרת פתרונות פרקטיים ישימים המושתתים על הבנה וכבוד הדדי בין בני המשפחה ומוכוונים ליצור מערכת יחסים מתפקדת בחיי היום יום על בסיס הבנות ותיאום ציפיות מוקדם שימזער את הפוטנציאל לקונפליקט עתידי.

ההליך סודי ומאפשר לצדדים ללבן את הנושאים העומדים על הפרק תוך שמירה מרבית על פרטיותם. בנוסף, עצם ההחלטה להיכנס להליך גישור דורשת הסכמה של המעורבים, וגם לאחר שניתנה ההסכמה הצדדים רשאים להפסיק את ההליך ולפרוש ממנו בכל עת ומכל סיבה שהיא על פי שיקול דעתם הבלעדי.

הסכמות אליהן מגיעים הצדדים מועלות על הכתב כהסכם בין הצדדים ובמקרים רלוונטיים אף יכולות לקבל תוקף של פסק דין אם הצדדים מעוניינים בכך.

יש לכם שאלות או אתם מעוניינים להתייעץ? פנו לעו"ד זלינגר במייל zelinger@gmail.com או בטלפון 03-6935310


 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.