forums

5 כללי אצבע למניעת אלימות נגד קשישים על ידי עובדים זרים

 
5 כללי אצבע למניעת אלימות נגד קשישים על ידי עובדים זרים
הטיפול בקשישים הנה עבודה קשה ותובענית שאינה מתאימה לכל אחד. מצד שני, עבור רבים, העבודה בטיפול בקשישים הנה המפלט היחיד מחיי עוני, והזדמנות להשתכר בתנאים יותר טובים מאלה שניתנים בארץ המוצא. למרבה הצער, התסכול הרב מידרדר לעתים לכדי אלימות כלפי הקשישים המטופלים, אשר אינם יכולים להתגונן. כיצד נגלה מקרים של אלימות ונעצור אותם לפני שיחריפו? החלטנו לרכז עבורכם מספר כללי אצבע שיעזרו לכם לעשות זאת ולהגן על יקיריכם. 


1)      שימו לב לסימני מצוקה בקשיש – האופן הקל ביותר לגלות אלימות נגד קשישים, הוא כאשר הם מספרים זאת בעצמם. אולם פעמים רבות הדבר אינו אפשרי, בגלל נכות, דמנציה, או גורמים חיצוניים ופנימיים אחרים. במקרים אלה, לא נותר אלא להיות ערניים ולשים לב למחוות כגון מבט מצוקה כאשר המטפל, או המטפלת, מתקרב ו/או מנסה לגעת.
חשוב לציין כי סימני מצוקה לא מעידים, בהכרח, על אלימות. יכול להיות שהקשיש/ה נמצא/ת במצוקה אחרת, ותגובות מצוקה יכולות לנבוע גם מדמנציה.

2)      שימו לב לפציעות ולחבורות – (בייחוד באזורים שאינם גלויים לעין) לעת זקנה, הגוף מועד יותר לפציעות ולחבורות. סימנים וחבורות יכולים להיווצר אפילו כתוצאה מחוסר תנועה, או ממכות קלות. יחד עם זאת, ישנן פעמים בהם אלה יכולים להעיד על אלימות והתעללות. הדבר נכון במיוחד כאשר סימנים אלה מופיעים באזורים המוסתרים, בדרך כלל, על ידי בגדים. לכן, חשוב לבחון מדי פעם את גופו של הקשיש/ה, בחיפוש אחר סימני טראומה יוצאי דופן. ניתן לעשות זאת שלא בנוכחות המטפל/ת (למשל ביום חופש), או בנוכחותו/ה (למשל במסגרת עזרה, או תוך כדי שיחה). לעתים, די בכך שהגורם המטפל יידע שמישהו בעל סמכות מפקח על הנעשה כדי למנוע מראש ניסיונות מסוג זה.

3)      שימו לב להתנהגות חריגה במטפל/ת – התנהגות חריגה יכולה לבוא לידי ביטוי באינספור אופנים, שרבים מהם יכולים להיראות ההיפך המוחלט מבעיה – מכיוון שכך הם נועדו להיות. כך, למשל, גם התנהגות נחמדה מדי, תקשורתית מדי ופיזית מדי יכולה להעיד על אלימות או התעללות. יש לזכור שטיפול בקשישים הוא פעמים רבות עסק תובעני וממושך. מטפל יכול לטפל באותו קשיש, ברגעיו הקשים ביותר, במשך חודשים ארוכים ואפילו שנים. חביבות מופרזת, שלא נראה כאילו ניתן להתמיד בה, עלולה להעיד בדיוק על כך: חביבות שלא מתמידים בה. היא יכולה לנבוע ממחשבה תחילה, והיא יכולה לנבוע מתוך בהלה כנה של המטפל, אשר נבהל ממעשיו ומנסה לפצות עליהם.

4)      שימו לב לסימני שחיקה במטפל/ת – זה בסדר להישחק מן העבודה. זה בסדר לאבד את הסבלנות, מדי פעם. גם לנו זה קורה, גם כאשר מדובר על הורינו, בשר מבשרינו! אולם כאשר סימני השחיקה נמשכים על פני זמן רב ובאים לידי ביטוי בסבלנות קצרה, בנטייה להתפרצויות זעם קצרות ולתגובות קיצוניות, יכול מאוד להיות שישנה בעיה בהתהוות. לעתים, ערנות בשלב זה יכולה למנוע מראש את האלימות, ולאפשר סיום נעים יותר של ההעסקה.

5)      עשו שימוש באמצעי מעקב – התעורר חשדכם לגבי שימוש באלימות? אל תהססו לעשות שימוש באמצעי צילום והאזנה על מנת לגלות אם חשדכם מוצדק. למותר לציין כי חל איסור להציב מצלמות וציוד האזנה והקלטה באזורים פרטיים, כגון החדר הפרטי של המטפל/ת, המקלחת, והשירותים (במידה והמטפל/ת עושה בהם שימוש אישי). ניתן כיום לרכוש ציוד מסוג זה בקלות ובזול למדי. יחד עם זאת, אם אינכם בקיאים בטכנולוגיה, או שברצונכם להשיג תוצאות מיטביות, מבלי להסתכן בעבירה על החוק, כדאי בהחלט לשקול לשכור את שירותיו של חוקר פרטי מוסמך. חוקרים פרטיים עוברים הכשרות בנושאים מסוג זה ומנוסים בהתקנה של הציוד המתאים, במקומות המתאימים ובהתאם למגבלות החוק. כמו כן, הם בקיאים באיסוף ראיות באופן שיאפשר להן להיות קבילות בבית משפט, במקרה הצורך.



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.