forums

פקקת ורידים עמוקים - אל תתפסו לא מוכנים

יש להקדים תרופה למכה ולמנוע את הופעתה בכל האמצעים
 
פקקת ורידים עמוקים - אל תתפסו לא מוכנים
 
מספר מחלות יכולות לפקוד את מערכת כלי הדם אך פקקת ורידים עמוקים מהווה את אחת החמורות שבהן. מצב זה יכול להיות מסכן חיים אך כמו כן גם יכול לפגוע באיכות החיים לטווחי זמן ארוכים ולהביא לבצקות, קטיעות איברים וכאבים חזקים. בכל מה שקשור לפקקת המאיימת, אל תתפסו לא מוכנים! יש להקדים תרופה למכה ולמנוע את הופעתה בכל האמצעים.

 

פקקת ורידים ומנגנון קרישת הדם

מנגנון קרישת הדם הוא זה אשר מאפשר לגוף לסגור כלי דם שניזוק בזמן פציעה ובכך לשמור על לחץ דם תקין. פקקת ורידים הינה מצב בו פציעות מזעריות בדופן כלי הדם של הוורידים העמוקים גורמות להיווצרות קריש דם אשר חוסם בהדרגתיות את מעבר הדם עד למצב בו מורגשת הפרעה משמעותית בצורת בצקות וכאבים. מדובר בתהליך פרוגרסיבי שכן ההיצרות יוצרת זרימה מערבולתית בנקודת החסימה, דבר אשר מגביר את פעולתו של מנגנון הקרישה. פקקת ורידים יכולה להיות מינורית ולא משמעותית או להמשיך ולהתקדם בחסימת כלי הדם ובעיות באספקה ופינוי הדם מהרקמות ו/או להסתיים בניתוק הקריש מדופן הוריד ונדידתו בזרם הדם לאזור הלב והריאות עד למצב מסכן חיים הקרוי תסחיף ריאתי.

 

אז מה עושים? כיצד מונעים פקקת ורידים?

על מנת למנוע פקקת ורידים יש לוודא כי כל האמצעים ננקטו על מנת שלא להפר את האיזון שבין קצב קרישת הדם ולבין דילולו. ראשית כל, יש לשמור על שתייה מספקת של נוזלים במהלך היום, שכן דם "יבש" וצמיג נוטה מראש לקרישתיות יתר. למעשה, ישנם מצבים שונים אשר מעודדים את קרישתיות היתר ועלינו למנוע אותה ככל שניתן :

  • סטזיס – "חוסר תנועה". בין אם מדובר בעבודה משרדית, סטודנט היושב בשיעורים שעות רבות, טיסה ארוכה, שכיבה במיטה לאחר ניתוח או בזמן מחלה- כל אלה מאופיינים בחוסר תנועה אשר מגבירה את הסיכוי להתפתחות פקקת ורידים עמוקה.
  • עישון – גורם לייצור מוגבר של כדוריות דם אדומות והעלאת צמיגות הדם.
  • טיפולים הורמונליים לרבות שימוש בגלולות למניעת הריון – אף הם מגבירים את צמיגות הדם ולכן מעודדים את התהליך הקרישתי
  • מחלת לב – גורמת לשינויים בזרימת הדם בכלי הדם, הצטברות דם בכלי הדם בגפיים והגברת קצב התהליך הקרישתי.
  • טרשת עורקים – מצרה את דופן כלי הדם ומגבירה את הסיכוי לפגיעה בדופן ועידוד התהליך הקרישתי.
  • מצבים רפואיים נוספים- כגון מחלות תורשתיות (קרישיות דם מוגברת באופן טבעי), מחלות (כגון סרטן), טיפולים תרופתיים אחרים ועוד.
 

על מנת למנוע פקקת ורידים עמוקים יש להתמיד בפעילות גופנית, לשתות כמות נוזלים מספקת במהלך היום, להימנע מעישון, להקפיד ליטול את תרופות נוגדות הקרישה במרשם הרופא שניתן לנו ובכל מקרה להניע את הגוף לאחר שכיבה או ישיבה ממושכים (כנ"ל לגבי טיסות). חשוב לציין כי ניתן לייצב את המערכת הוורידית בגפיים התחתונות ע"י חבישת גרביים מיוחדות (קומפרסורים) אשר מפעילות לחץ על כלי הדם, מונעות את הצטברות הדם בהם ולכן מפחיתות מהסיכוי לפתח קריש דם.

 



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.