forums

איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?

וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
 
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?

התמגנות מוירוס הקורונה

וירוס הקורונה הפך במהרה להיות חלק מהשגרה ועל כן הכי טוב שניתן לעשות (עד שתימצא תרופה) הוא להתמגן ובו זמנית לזכור שלמרות שעל הרוב הוא אינו משפיע בצורה משמעותית, הרי שעבור ציבור המבוגרים הוא מהווה סכנה ממשית, במיוחד אם מערכת החיסון מדוכאת, אם קיימות מחלות רקע, או אם מדובר באנשים מעל לגיל 60. כיצד אם כן אנשים מבוגרים יכולים להתמגן? ראשית נבין כיצד הווירוס עובר מאדם לאדם.

 

לפני שמתמגנים מבינים

וירוס הקורונה עובר מאדם לאדם באמצעות 3 דרכים: ע"י מגע ישיר (דרך משטחים ודרך הפרשה ממערכת הנשימה),ע"י מגע טיפתי שמופץ באמצעות חלקיקים שנפלטים בעת דיבור או שיעול, וע"י מגע אווירני (רסיסים שמכילים את הווירוס יכולים להישאר זמן ממושך באוויר). אי לכך ההיחשפות לווירוס מאוד גבוהה, ועל כן חשוב להבין כיצד בכול זאת ניתן להתמגן. עברו על ששת הטיפים הבאים:

 

כך מתמגנים - טיפים משני חיים:

מסכה רפואית

מחקרים רבים מעידים שחבישה של מסכה מקטינה בצורה משמעותית את אחוזי הדבקה, ופה נחדד שרצוי לעטות הגנה על הפנים, קרי מסכה רפואית, נשמיות, משקף (מסכת הגנה) או n95. עוד נציין שאין זה רק מומלץ לעטות מסכה רפואית, אלא מי שאינו עוטה מסכה מחוץ לביתו מסתכן בקנס כספי, ולצד מגוון פתרונות ביתיים, חשוב לוודא שאכן עוטים מסכה שעושה את העבודה ואינה רק "נראית לעין". מדוע זה כה חשוב? כיוון שהווירוס עובר באמצעות טיפות שניתזות הן מהפה והן מהאף.

 

 

שומרים 2 מטר

גם אם חובשים מסכה, עדיין חשוב לשמור על מרחק של 2 מטר מאנשים אחרים.

 

שוטפים ידיים

שוטפים ידיים עם הרבה סבון ואף בהתאם להנחיות שמפרסם משרד הבריאות. מכאן שאם יוצאים מהבית או באים במגע עם אנשים שהגיעו מבחוץ, הקפידו על שטיפת ידיים נכונה. נמנעים עד כמה שניתן ממגע באף, בפה ובעיניים - סיבה נוספת לעטות מסכה רפואית.

 

מקפידים על כללי היגיינה בסיסיים

יש דברים פשוטים שניתן לעשות בכדי להתמגן מהווירוס. כך למשל רצוי להתעטש אל תוך המרפק, להשתמש רק בניירות טישו חד פעמיים ולהקפיד לזרוק לפח את הטישו המשומש.

 

מגלים אחריות אישית

חשוב להיות קשובים לגוף, משמע אם פתאום לא חשים בטוב, ולו מתעטשים, הגרון מגרד, יש חום, חווים קושי נשימה, או מאבדים את חוש הטעם או הריח, הרי שיש לשקול ברצינות שנחשפתם לווירוס. מה עושים? פונים טלפונית לרופא המשפחה. במקרה הצורך הוא יפנה לבדיקת קורונה.

 

רק בריאות!

לסיכום נציין שהקורונה עדיין מהווה סיכון, במיוחד לאנשים מבוגרים, ועל כן טוב לדעת שכן יש מה לעשות ואם רק כולנו ביחד נגלה אחריות אישית, נזכה לחזור לאותה שגרה ישנה, זו שחווינו לפני עידן הקורונה. רק בריאות!



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.