forums

מדוע יורדת השמיעה בגיל המבוגר?

 
מדוע יורדת השמיעה בגיל המבוגר?
 
הסטטיסטיקה מדברת על כך שבקרב אוכלוסייה של בני 65 ומעלה, כל אדם שלישי סובל מלקות שמיעה. עם הגיל מתרחשים שני תהליכים טבעיים שפוגעים בשמיעה. מצד אחד, עצמות השמע מסתיידות, ומצד שני, ההולכה העצבית נפגעת והשילוב בין שני התהליכים מוביל להידרדרות מתמדת וקבועה של השמיעה בגיל המבוגר. לקות השמיעה כתוצאה משינויים טבעיים מתאפיינת על פי רוב בקושי לקלוט צלילים בתדרים הגבוהים, ולכן האנשים הללו שומעים שמישהו מדבר אליהם, אך הם מצליחים לקלוט רק חלק מהדברים, ולכן נוצרת אי הבנה של הנאמר.

פרט לתהליכים הטבעיים שמתרחשים בגוף, קיימים גם אתגרים נוספים שיכולים להוביל לירידה בשמיעה:

·         הצטברות שעווה בתעלת האוזן

·         גידול – בין אם שפיר ובין אם לאו

·         תגובת לוואי לתרופות

·         חבלות – בין אם חדשות ובין אם ישנות

·         זיהום ממקור חיידקי או וירלי

·         מחלות תורשתיות

בעיות שמיעה רבות מתפתחות לאורך של כ- 30 שנה, ונותנות את אותותיהן בגיל המבוגר. הטיפול בבעיה נובע מטבע הדברים מהמקור שלה, אך לעיתים קרובות הדבר היעיל ביותר הוא מכשיר שמיעה. מוצר זה אומנם לא מחזיר את השמיעה הטבעית, אך הוא משפר בצורה ניכרת את איכות החיים.

כיצד לקות שמיעה משפיעה על איכות החיים?

לקות שמיעה משפיעה באופן דרמטי על איכות החיים, ובעיקר על תקשורת בינאישית. אדם הסובל מבעיות שמיעה מתקשה לנהל שיחה, ומוצא את עצמו מבקש שוב ושוב לחזור על הדברים או שהוא פשוט מוותר על היכולת להבין את הנאמר. שיחות גורמות לעייפות, ובהדרגה האיש מבקש לצמצם יותר ויותר את השיחות שהוא מנהל עם בני משפחתו וחבריו. בצד השני, התרחקות כזו מתפרשת בכך שהאיש אינו חברותי ומנסה להתרחק מבני אדם. את כל אלו אפשר למנוע באמצעות מכשיר שמיעה קטן, שהלכה למעשה מחזיר לאנשים את יכולת השמיעה.

מחסום תדמיתי 

בעבר, מכשירי שמיעה סבלו מתדמית ירודה. הם בלטו לעיני כל, וחשפו את לקותו של האיש בפומבי. אנשים רבים שאובחנו כסובלים מבעיות שמיעה, פשוט החליטו שלא להשתמש במכשיר שמיעה כדי להסתיר את המוגבלות שלהם. כיום המצב הולך ומשתפר, וזאת בזכות שיפורים טכנולוגיים ועלייה במודעות.

השיפור הגדול והבולט ביותר הוא הקטנת הגודל של מכשירי השמיעה, שהלכו והצטמצמו. בחלק גדול מהמקרים המכשיר כלל לא בולט מהאוזן, ולכן לא גורם לשום אי נוחות עבור בעליו. מעבר לזאת, המכשירים הללו מתקדמים ביותר, והמגוון הרחב מאפשר להתאים למטופלים רבים את המוצר הטוב ביותר, כזה שיאפשר לו להחזיר את השמיעה לתקן.

התפוצה הרחבה של מכשירי השמיעה גם הופכת את המוצר הזה למקובל יותר בחברה. מהבחינה הזו, התהליך דומה למה שקרה למשקפיים – בעוד שלפני עשרים שנה המוצר גרם לאי נעימות, כיום הוא נתפס כאביזר רגיל לחלוטין, ואף אופנתי. מעבר לזאת, המודעות לפעילותם של מכשירי השמיעה והתפוצה הרחבה של הבעיה הזו גורמת לאנשים להתייחס בצורה טבעית יותר לאנשים שמרכיבים מכשיר שמיעה. למשל, אנשים לא מרגישים שהם צריכים לצעוק כשהם מדברים עם מישהו שיש לו מכשיר שמיעה.

אובדן שמיעה בגיל המבוגר הינו עניין נפוץ ביותר, והחדשות הטובות הן שמכשירי השמיעה המתקדמים של ימינו מאפשרים לאנשים רבים לנהל אורח חיים רגיל לחלוטין. 

 




 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.