forums

המדריך לבחירת מטפלת סיעודית מתאימה

הרגע שבו מבינים בני המשפחה שהגיע הזמן לקבל עזרה מבחוץ בטיפול בקשיש בן המשפחה הוא רגע לא קל.
 
המדריך לבחירת מטפלת סיעודית מתאימה
בין אם מדובר בילדיו או בנכדיו, באחים הצעירים ממנו או בכל קרוב משפחה אחר שבחר לטפל בו - מדובר בחוויה חדשה, שמכתיבה לקשיש ולבני משפחתו להכניס הביתה גורם נוסף – מטפל או מטפלת סיעודית שתלווה אותו לאורך שעות היום ולעיתים גם שעות הלילה ותספק לו את העזרה הדרושה לו, הן תמיכה רפואית והן עזרה בביצוע פעולות יומיומיות שונות.

 

מהם הדברים שצריך להתייחס אליהם כשבוחרים מטפלת סיעודית מתאימה?
 

אספנו כמה טיפים עבורכם.


היעזרו בשירותי סיעוד מוכרים

כדי להקל על התהליך ולבחור באדם מקצועי ככל האפשר, מומלץ לפנות לחברות המציעות שירותי סיעוד מקצועיים. חברות אלו מבצעות את הסינון המוקדם בבחירת כוח אדם שיהיה מקצועי, בעל ניסיון והכשרה ומתאים לעבוד עם קשישים שמתקשים לנהל אורח חיים עצמאי. חברת שירותי הסיעוד תוכל להפנות אליכם מועמדים ולסייע מטעמה עם עניינים סוציאליים או עזרה בהשגת מימון לטיפול. זוהי הסמכות המקצועית הטובה ביותר למי שאין לו ניסיון בבחירת מטפלת סיעודית.

 

בידקו את הרקע והרזומה של המטפלת

חשוב לבדוק שהמטפלת היא בעלת הכשרה סיעודית, בין אם עברה קורסים מקצועיים או היא בוגרת של תואר בסיעוד. לצד ההכשרה המתאימה וגם אם קיבלתם המלצה והפנייה מחברה מקצועית המספקת שירותי סיעוד בידקו בעצמכם את קורות החיים של המטפלת ואת הניסיון המקצועי שלה.

 

ערכו פגישה מקדימה עם המטפלת

ממש כמו ראיון עבודה, כדאי להזמין את המטפלת לשתי פגישות. הפגישה הראשונה היא של קרובי המשפחה מול המטפלת שאמורה לטפל בקשיש ולסייע לו מבחינה סיעודית. כדאי לשמוע מהמטפלת על ההיסטוריה שלה והניסיון המקצועי שלה ולהתרשם ממנה ב"שידור חי".

 

לאחר הפגישה הזו, מומלץ ליזום עוד פגישה בה המטפלת תגיע ותיפגש גם עם הקשיש. הפגישה הזו חשובה כדי להבטיח שיש חיבור וכימיה בין שני הגורמים. גם אם בהתחלה אין שיחה או קשר כלשהו, חשוב לראות איך המטפלת מתייחסת לקשיש, האם נוצרת שיחה או קשר עין וכדומה.

 

בידקו את התנאים ואת הכיסוי

במקרים רבים ניתן כיסוי מטעם חברות הביטוח, ביטוח לאומי או גורמים נוספים להעסקת מטפלת סיעודית, גם כאשר מדובר במטפלת שמגיעה מחברה המציעה שירותי סיעוד. כדאי לבדוק מראש מה התקציב שלכם, דבר שיכול להשפיע גם על שעות הטיפול. לעיתים יש כיסוי מלא, לפעמים המשפחה צריכה להוסיף כדי לספק לקשיש ליווי לאורך כל שעות היום והלילה ולעיתים יספיק כיסוי חלקי כדי לספק לקשיש עזרה סיעודית במשך מספר שעות ביום.

 

היו סבלניים

חשוב לזכור שתהליך בחירת מטפלת הוא כמו תהליך העסקת עובדים, צריך לראיין, לשקול, לשאול שאלות, לברר ולעיתים להזמין לראיון מספר עובדים שיכולים להתאים, כך עד שמוצאים את המטפלת הנכונה.

 

בחירת מטפלת סיעודית מתאימה הוא תהליך לא פשוט ולעיתים צריך להיות סבלניים ולראיין מספר מטפלות עד שמוצאים את המתאימה ביותר. כדאי להשקיע בתהליך את הזמן והמחשבה, כדי להבטיח שהאב, הסבא או קרוב המשפחה יקבל את הטיפול הטוב ביותר ויהנה מליווי סיעודי מקצועי שמתאים לו ומתאים למגבלות שלו.

 



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.