forums

מינוי אפוטרופוס לקשיש

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות קובע שבית משפט לענייני משפחה רשאי למנות אפוטרופוס לקשיש עקב מצבו הרפואי או הנפשי, ובמידה והוא אינו מסוגל לדאוג לענייניו האישיים. במאמר הבא נסביר על סמכויות האפוטרופוס ונבין כיצד זה קשור לסיוע סיעודי
 
מינוי אפוטרופוס לקשיש
בית משפט בישראל יכול למנות אפוטרופוס לשתי קבוצות. בקבוצה הראשונה נמצאים "פסולי דין", שהם אנשים שבשל מחלת נפש או ליקוי שכלי לא מסוגלים לדאוג לעצמם, בעוד הקבוצה השנייה כוללת אנשים שלא יכולים לדאוג לענייניהם בשל מחלה, תאונה או ירידה ביכולת הקוגניטיבית. לקבוצה הזו משתייכים גם קשישים ומבוגרים.

 

מינוי אפוטרופוס לקשיש נחשב הליך משפטי קיצוני כי הוא שולל את חופש הבחירה והתנועה. יחד עם זאת, אפוטרופוס נועד להגן על הקשיש מפני גרימת נזקים לעצמו או לרכושו ולכן יש לו גם יתרונות ברורים. כמו כן, את מינוי האפוטרופוס ניתן לבצע באופן חלקי או זמני ולתקופה מוגבלת בלבד.

 

מי יכול להיות ממונה כאפוטרופוס לקשיש?

 

הגשת בקשה למינוי אפוטרופוס לקשיש יכולה להתבצע על ידי קרוב משפחה או היועץ המשפטי לממשלה. גם באי כוחו של היועץ המשפטי לממשלה כמו עובד סוציאלי או פקידי סעד רשאים להגיש את הבקשה הזו. הגשת הבקשה מתבצעת בהינתן נסיבות שמעלות צורך במינוי אפוטרופוס להגנה על הקשיש.

 

בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל אחד יכול להיות ממונה כאפוטרופוס לקשיש. לפי החוק יכולים להתמנות רק האנשים הבאים:

  • אדם פרטי
  • תאגיד שרשום כקרן או עמותה
  • האפוטרופוס הכללי
  • ועדה לענייני אפוטרופוס לניצולי שואה
  •  
בית המשפט צריך להציב את האינטרסים של הקשיש בראש סדר העדיפויות כאשר הוא מחליט את מי למנות בתור אפוטרופוס שלו. התהליך עצמו מתבצע על ידי הגשת בקשה, צירוף פרטי הקשיש ותיאור של הסיבות לבקשה.

 

בבקשה עצמה יש לציין האם המינוי של אפוטרופוס לקשיש אמור להיות זמני או קבוע. כל הפרטים שמופיעים בבקשה חייבים להיות מגובים ומאושרים על ידי פסיכיאטר או פסיכוגריאטר. חוות הדעת של אנשי המקצוע כוללת לצד אבחנה מקיפה גם חוות דעת לצורך במינוי אפוטרופוס.

 

העסקת מטפלת סיעודית במקביל לתהליך מינוי אפוטרופוס

 

קשיש שמטופל באופן סיעודי יכול לציין זאת בבקשה על מנת להאיץ את תהליך מינוי האפוטרופוס. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהבקשה עצמה מוגשת לעיתים על ידי קרובי משפחתו של הקשיש או גוף שאחראי עליו. במקרים כאלה נדרשת התייעצות עם החברה שמעסיקה מטפלת סיעודית וחוות דעת נוספת של רופא מומחה.

 

במידה ובית המשפט בוחר למנות אפוטרופוס לקשיש, עליו לפרט בהחלטה האם הסיבה לכך היא עניין מסוים רפואי, אישי או כזה שקשור לרכוש. הוא צריך להתחשב ברצונו של הקשיש במסגרת מינוי אפוטרופוס ולעשות הכל כדי שאיכות החיים שלו לא תיפגע. אלו תנאים חשובים בחקיקה הקיימת והם משפיעים על אלפי קשישים. 



 
כותרת:
שם:
תוכן התגובה:
 
אולי יעניין אתכם גם :
השפעות הקורונה על הבדידות בבתי-אבות
הדרך להתמודד עם השפעות הבדידות בבתי אבות היא לייצר פעילויות עבור קשישים בגילאים שונים ובעיקר להיות קשובים לצרכים שלהם. גם כיום שהתחלנו לחזור לשגרה, עדיין יש לשמור על כללי הבטיחות.
לקריאה
איך מקבלים טיפול פליאטיבי בבית?
בשנים האחרונות עולה המודעות לחשיבות מתן טיפול פליאטיבי שמטרתו להקל על ההתמודדות של המטופל והקרובים לו עם מחלה מסכנת חיים תוך דגש על הפחתת התסמינים שקשורים למחלה ולטיפולים שניתנים לחולים אלה. הטיפול הינו הוליסטי ומשלב טיפול סיעודי, רפואי ורגשי כדי לסייע למטופל ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה.
לקריאה
מהם הסימנים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים?
ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה בקרב בני ובנות הגיל השלישי, ופוגעת ב-30% מן המבוגרים לאחר גיל 65. הסיבות לירידה בשמיעה הן רבות ומגוונות, החל מסיבות גנטיות, סביבתיות דוגמת חשיפה ממושכת לרעשים חזקים, בריאותיות- עקב מחלה או פגיעה, כתוצאה מטיפול תרופתי מתמשך וסיבות נוספות.
לקריאה
איך להתמגן מווירוס הקורונה בגיל מבוגר?
וירוס הקורונה תקף את כולנו בחודשים האחרונים, אם בבידוד, בהשבתת העסק ועוד – אך כיצד לשמור על סבא וסבתא או כיצד להתמגן מפניו בגיל מבוגר רבים מאיתנו עוד שואלים.
לקריאה
בית אבות סיעודי
בתי אבות סיעודיים יכולים לשנות את איכות חייו של אהוב לבכם. אם אתם כבר לא מצליחים לעזור לו ויש גורמים רפואיים שממליצים לו להיות בבית אבות סיעודי כדאי לשקול זאת היטב. זה בדיוק הזמן להבין מהו, כיצד אפשר לבחור אותו נכון ולמה הוא כל כך חשוב לאיכות חיי המבוגר.
לקריאה
התנדבות בסיעוד לגיל השלישי
אם אתם נמצאים במצב שבו אתם מחפשים כיצד אפשר לתרום ולתת מעצמכם אז התנדבות לשירותי סיעוד לגיל השלישי יתאימו לכם, התנדבות כזו לגיל השלישי יאפשרו למטופלים לנהל את החיים בצורה הרבה יותר טובה, אז יהיה כדאי לכם לחשוב היטב על הבחירה שלכם ולשים לב שאתם עושים כל מה שאתם יכולים.
לקריאה
סימנים לסרטן המעי הגס
סרטן המעי הגס הוא שם גולל לגידולים במעי הגס, ברקטום או בתוספתן. זהו סוג הסרטן השלישי בשכיחותו בעולם והשני בשכיחותו בישראל כשבכל שנה מתגלים בארץ כ-3500 חולים חדשים. במאמר הבא ננסה להבין את גורמי הסיכון והסימנים לזיהוי מוקדם שלו.
לקריאה
תכנית הסיעוד החדשה
חוק הסיעוד האחרון, אשר נחקק ב-2018 הביא עמו בשורה של ממש עבור האוכלוסייה הקשישה המדינה. הרפורמה כוללת שורה של תקנות שנועדו להיטיב עם אוכלוסייה זו הן מבחינת גובה הקצבאות והן מבחינת הגדלת מספר שעות הטיפולים הסיעודיים.
לקריאה
העסקת עובד סיעודי ישראלי או זר
כאשר אתם או בני משפחתכם זקוקים לטיפול סיעודי, ואתם זכאים לסיוע לפי חוק הסיעוד, אתם צריכים לבחור בין מטפל ישראלי למטפל זר. ההבדלים ביניהם גדולים מאוד, הן במחיר והן במאפיינים של המטפל, ובמאמר זה ננסה להציג כמה שיותר מידע שיעזור לכם לבחור בין העסקתם.
לקריאה
אפוטרופוס – על הכשרות המשפטית והליך המינוי
אנשים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שבינינו, מבוגרים, קשישים, סיעודיים ואחרים עם מוגבלויות פיזיות ו/או נפשיות שונות נדרשים במרבית המקרים לקבל עזרה ותמיכה צמודה שתסייע להם בהתנהלות יומיומית השוטפת.
לקריאה
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
אתר בגילנו מספק מידע בנושא פתרונות דיור, דיור מוגן, בתי אבות, ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות, ייעוץ פיננסי לגיל הזהב, תרבות ופנאי, לימודים לגמלאים, הכרויות למבוגרים ועוד.